Translation available

Ariens 122cm XRD maaidek

De Ariens 122cm XRD professionele maaidek is een opwaardering van het bekende Ariens interactieve mes-systeem (IBS). Dit systeem, dat bekend staat voor het mooiste maaibeeld ook in moeilijke omstandigheden, is in een professionele jasje gestoken. Zo is wanddikte van het maaidek met 50% toegenomen en is het voorzien van een 7 mm dikke stootrand. De anti-scalpeerwielen zijn tweezijdig opgehangen, de V-snaren zijn 25% sterker dan gebruikelijk in deze klasse en voorzien van automatische V-snaar spanners.

Specificaties

  • Maaibreedte 122cm.

Voordelen van een Ariens 122cm XRD maaidek

  • Vochtig en lange gras zal NOOIT verstop raken in het dek. In een XRD maaidek maaien namelijk drie contra-roterende messen die het gras richting de aangedreven grasopvangbak werpen.

“’s Werelds beste maaisysteem”

De meeste zitmaaiers vertrouwen op de luchtstroom, veroorzaakt door de messen, om maaisel in de grasvanger te gooien. Dit systeem is meestal luidruchtig en inefficiënt. Daardoor zal vochtig en langer gras vaak verstopt raken in het dek en de uitworp tunnel. Het Ariens systeem werkt op een andere manier. De C en B-serie trekkers zijn uitgerust met een XRD maaidek. Hier maaien drie contra-roterende messen die het gras richting de aangedreven grasopvangbak werpen. Vervolgens vegen de borstels het maaisel met hoge snelheid perfect op. Dit ongeacht of het gras nat of lang is.