Translation available

Waar anderen stoppen, gaan wij verder!

Maak kennis met de eerste elektrische professionele zero-turn zitmaaier voor de hele dag, elke dag: de Ariens Zenith E, bruut op gras en aangenaam voor de oren.

De Ariens Zenith E, ’s werelds eerste professionele elektrische zitmaaier met accu snelwisselsysteem.

Elektrische gereedschappen bestaan al tientallen jaren. Toch sluiten ze vaak niet aan bij de dagelijkse behoeften van professionals in het groen. Daar brengt de Ariens Zenith E verandering in! Een professionele grasmaaier, klaar om te maaien en te blijven maaien. De Ariens Zenith E elektrische zitmaaier wordt aangedreven door FusionCore, de eerste verwisselbare lithium-ion batterij in de branche. Zo kun jij de hele dag maaien, zonder uitstoot en zonder lawaai.

De Ariens Zenith E elektrische maaier levert topprestaties op het gebied van duurzaamheid, innovatie, design en comfort. Dankzij de robuuste bouw, lange levensduur en minimale onderhoudskosten is de Ariens Zenith E uiterst geschikt voor het beheer van al je openbaar groen. Door de stille werking kun je met de Zenith E heel gemakkelijk in openbare ruimtes werken, zonder mensen te storen. En doordat deze elektrische zitmaaier geen uitstoot heeft, draagt hij bij aan een duurzamere wereld.

 

 


Ariens Zenith E


Voordelen

Wanneer u op elektrisch overschakelt, verdwijnen niet alleen het lawaai en de brandstofkosten, maar bijvoorbeeld ook verschillende onderdelen die nodig zijn in het routineonderhoud van uw machinepark.

Meer over de voordelen

Toepassingen

Wanneer u op elektrisch overschakelt, verdwijnen niet alleen het lawaai en de brandstofkosten, maar ook gaan vele deuren voor nieuwe opdrachten open.

Meer over de toepassingen

CO2 footprint verkleinen

De focus op kwaliteit zit bij Ariens in het DNA. Tegenwoordig focust Ariens zich ook op de klimaatimpact. Want duurzaam en klimaatneutraal ondernemen speelt wereldwijd een grote en belangrijke rol in de samenleving.

Meer over de CO2 footprint verkleinen

Nog niet overtuigd?

De eerste Ariens Zenith E-grasmaaiers arriveren in januari 2021. Wil jij zelf het verschil ervaren? Dan verzorgen wij samen met de geautoriseerde dealers een vrijblijvende demonstratie van dit technologisch hoogstandje op jouw locatie.

Wil je de Ariens Zenith E uitproberen?

Schrijf je in en wij sturen je een uitnodiging zodra de Ariens Zenith E beschikbaar is!!

 

Ervaar de voordelen van een elektrische zitmaaier

Geen lawaai, uitstoot en lagere kosten

Schakel je over op elektrische zitmaaiers? Dan heb je geen last meer van lawaai en hoge brandstofkosten én heb je minder onderdelen nodig. Geen riemen, filters of olie meer dus! En hoe minder onderdelen, des te minder onderhoud en kosten.

Veilig te gebruiken in alle weersomstandigheden

De Zenith E is uitgerust met de meest revolutionaire componenten, met de beste garantievoorwaarden en de allerbeste prestaties in de accu-aangedreven branche. Bovendien zijn de motoren, controllers en accu’s volledig afgesloten voor stof en vuil en dus veilig te gebruiken in alle weeromstandigheden.

Ariens Zenith E accu snel wissel systeem

24/7 maaien

Met de acculading van de Zenith E kun je tot maar liefst 62.726 vierkante meter emissievrij maaien. En door het unieke Quick Swap accu-snelwisselsysteem is je maaicapaciteit in principe oneindig. Als je wilt kun je 24 uur per dag maaien, 7 dagen per week. Load, switch, click & go! Het accumanagementsysteem van de slimme ladingbalans haalt namelijk eerst stroom uit de volledig opgeladen Lithium Ion-accu’s en vervolgens gelijkmatig uit alle vier de eenheden. Daarnaast zijn alle vier de accu’s loodvrij, ‘sealed for life’ en zonder gereedschap te wisselen op elke locatie en op elk terrein.

Ariens Zenth E gepatenteerde elektrische aandrijving

Professioneel en comfortabel

De gepatenteerde elektrische aandrijving van de Zenith E geeft je hetzelfde gevoel als een professionele zero-turn zitmaaier op brandstof. Deze machine is gebouwd om de meest veeleisende toepassingen van POWER te voorzien en seizoen na seizoen te presteren. Daarnaast is de borstelloze elektrische aandrijfmotor gekoppeld aan een planetaire versnellingsbak met dubbele reductie. Het ’failsafe’ systeem zorgt bovendien voor het automatisch afremmen van de machine als de bestuurder niet aanwezig is of als er een systeemfout optreedt.

Ariens Zenih E servicebare spindels met failsafe systeem

Veilig en sterk

De revolutionaire spindels zijn ontworpen om enorme schokken op te vangen. De spindels zijn servicebaar en dus zijn de lagers los te vervangen. Bovendien zijn ze beschermd door de ‘messlip’-functie. Deze voorkomt schade aan de aandrijfmotor door begrenzing van de kracht die naar de motor wordt overgebracht (als het mes bijvoorbeeld een voorwerp raakt). De krachtige heavy duty maaimotoren zijn met 56V uniek in hun klasse.

 

 

Geschikt voor de zwaarste klussen

Het extra diepe gelaste hardstalen maaidek (met 152 centimeter maaibreedte) zorgt voor een snelle verwerking en afvoer van gras. Ook in moeilijke maaiomstandigheden. De diepte van 14 centimeter, wat uniek is in deze klasse, geeft meer dan genoeg capaciteit. Zo veranderen zelfs de zwaarste klussen in aangenaam, licht werk! Voor comfort van de gebruiker wordt de maaihoogte door voetheffing met instelbare veerondersteuning en maaidek druk bedient.

 

 

Het toonaangevend ontwerp van het robuuste frame zorgt voor meer sterkte en stabiliteit. Deze vindt je niet in een aan elkaar geschroefd frame, bestaand uit meerdere delen. Het frame van de Ariens Zenith E is namelijk gevormd uit dikwandige stalen buizen van 4 x 8 cm.

Geen brandstof meer opslaan.

Een elektrische grasmaaier gebruikt geen brandstof. Er komen dus geen schadelijke dampen vrij bij het vullen van de tanks én het transport van de machines is een stuk veiliger. Licht ontvlambare brandstof als benzine vraagt namelijk om extra veiligheidsmaatregelen. En wist je dat je bij opslag van meer dan 25 liter al een brandveilige opslagvoorziening nodig hebt? Met de volledig elektrische zitmaaier Zenith E hoef je je daar geen zorgen meer over te maken.

Alles nog eens rustig nalezen? Download dan de brochure over de Ariens Zenith E!

Toepassingen

Wanneer je op elektrisch overschakelt, opent dat vele deuren voor nieuwe opdrachten. Bijvoorbeeld van:

Gemeenten

Veel gemeenten en overheidsorganisaties hebben een groen servicecontract nodig. Alleen bedrijven met elektrische grasmaaiers worden in de toekomst als groen beschouwd. Daarom zijn elektrische zitmaaiers een geweldige oplossing voor elke hovenier, aannemer of professional in het groen die een overheidscontract probeert te bemachtigen.

Ziekenhuizen

Ziekenhuisterreinen bevatten vaak stille plekken die patiënten kunnen bezoeken, terwijl ze aan het herstellen zijn. Deze rustige gebieden hebben onderhoud nodig waarbij je de patiënten niet mag storen. Elektrische maaiers zijn een logische oplossing voor ziekenhuizen, want dankzij het snel verwisselbare accusysteem kan er stil en efficiënt worden gemaaid.

Scholen en universiteiten

Deze terreinen hebben een team van opgeleide groenprofessionals nodig om het prachtige gebied voor studenten en docenten te onderhouden. De omgeving van onderwijsinstellingen speelt een belangrijke rol voor het ontwikkelen en vormen van de toekomstige generatie. Elektrische maaiers zijn een handig hulpmiddel voor het beheer van deze terreinen, omdat studenten zich door het lage geluidsniveau in alle rust kunnen concentreren op hun studie en de docenten op de kwaliteit van les geven. Bovendien hebben veel overheidsinstellingen al groene eisen bij het groenonderhoud.

Parken en openbare ruimtes

De burger krijgt steeds meer inspraak in zijn leefomgeving en is betrokken bij de aanpak van groen in zijn wijk. Omdat de samenleving zich steeds meer bewust wordt van de gevolgen van hun acties, wordt het gebruik van machines zonder dampen en chemicaliën steeds belangrijker. Bovendien vereisen deze grote oppervlaktes krachtige machines. Professionele, elektrische zitmaaiers zijn daarom een goede oplossing. Want met het snel verwisselbare batterijsysteem kan de Ariens Zenith E de klus snel en zonder luchtvervuiling klaren.

Sociale duurzaamheid is tegenwoordig net zo belangrijk als het milieu. En omdat de Ariens Zenith E zo eenvoudig in het gebruik is, kunnen ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt veilig aan het werk. Zo kan extra werk voor hen gecreëerd worden, waarbij zij de mogelijkheid krijgen om hun talent te benutten.

CO2 footprint verkleinen

De focus op kwaliteit zit bij Ariens in het DNA. Tegenwoordig focust Ariens zich ook op de klimaatimpact. Want duurzaam en klimaatneutraal ondernemen speelt wereldwijd een grote en belangrijke rol in de samenleving.

Minder CO2-uitstoot

Wist je dat de brandstofgebruik van materieel binnen groenbedrijven in Nederland één van de grootste emissiestromen op dit moment is? Vooral diesel is vaak de grootste boosdoener. Het gebruik van een elektrische accu zorgt al gauw voor een grote reductie van inefficiënte verbranding, waardoor er veel minder CO2 en andere emissies vrijkomen. Zo draag je niet alleen bij aan klimaatneutraal werken, maar laat je ook zien dat jouw bedrijf rekening houdt met het milieu.

Financiële voordelen

Gunningsvoordelen
Veel organisaties halen hun opdrachten in beheerwerkzaamheden uit openbare aanbestedingen of onderhandse gunningen. Door het behalen van de CO2-Prestatieladder niveau 5 kun je een gunningsvoordeel of korting op de inschrijfprijs van aanbestedingen krijgen. Hoe hoger de trede, hoe hoger de korting. Het inzetten van een 100% elektrische en professionele maaier helpt organisaties namelijk bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Ze zullen dit ervaren als een investering die zich direct terugverdient in termen van lagere energiekosten, materiaalbesparing en innovatiewinst.

Investeringsregelingen
Om het dragen bij aan het klimaatakkoord van Parijs, stimuleert onze overheid het inzetten van emissievrije bedrijfsmiddelen. De meest duurzame manier van maaien wordt daarom beloond. Dit levert financiële voordelen op voor aannemers, hoveniers en andere professionals in het groen. Daarvoor hebben de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en Financiën twee investeringsregelingen ingesteld. Kies je voor elektrisch maaien met de Ariens Zenith E? Dan kun je financieel voordelig aan de slag met een 100% groene maaier!

Voorsprong op de markt
Omdat de vraag naar duurzame producten en diensten toeneemt, krijgt jouw organisatie met een duurzaam machinepark een voorsprong op de markt. Daarbij worden zuinigheid en milieulabels steeds meer als criterium beschouwd bij het inhuren van materieel of inzet van onderaannemers.