Translation available

Groen is al sinds 1958 onze passie!

AS-Motor

AS-Motor is een Duitse fabrikant die al meer dan 60 jaar wereldwijd van erkenning geniet vanwege zijn “allesmaaiers”, die bekend staan om hun exceptionele prestaties en buitengewone kwaliteit, zelfs onder de meest veeleisende maaiomstandigheden. Met passie, teamgeest en innovatiekracht heeft deze familiebedrijf zich ontwikkeld tot een erkende fabrikant van professionele maaiers voor steile hellingen. De robuuste apparaten, kenmerkend voor AS-Motor met hun oranje kleur, zijn ontworpen voor veeleisend onderhoud van moeilijke terrein en extreme hellingen met hoog gras, wat betekent: maaiers voor terreinen waar andere, conventionele maaiers niet meer kunnen komen. In de niche van extensief maaien van hoog gras is AS-Motor de afgelopen jaren een marktleider geworden. Hierbij wordt veel waarde gehecht aan praktisch bruikbare apparatuur die de gebruiker het werk zo veel mogelijk vergemakkelijkt. Zelfs onder extreme omstandigheden wordt maaien en mulchen zo efficiënt en comfortabel mogelijk gemaakt.

 

Wat maakt AS-Motor zo bijzonder?

  • Krachtige ruwterreinmaaiers: Radiografische, zit- en loop- maaioplossingen voor hellingen en hoog gras, geschikt voor bijna elk type landschap.
  • Accu-aangedreven machines: Een nieuwe generatie accu-apparaten met kracht en prestaties maar dan zonder uitstoot en geluid.
  • Professionele mulchmaaiers en onkruidborstelmachines: Eersteklas resultaat voor professionals werkzaam in het groen.

Geschiedenis van AS-Motor

Van de oer-grasmaaier naar de op afstand bestuurbare zitmaaier. Voor de uitdagende maaklussen in steile, smalle wijngaarden en zelden gemaaid boomgaarden bestond er in de jaren 1950 geen machinale oplossing. Alfred Schefenacker, een uitvinder uit Zuid-Duitsland, ontwierp daarom een tweetaktmotor die diende als aandrijving voor de eerste grasmaaier en alle nodige eigenschappen bezat voor werkzaamheden op hellingen. De ontwikkeling van de grasmaaier, als een efficiënte en wendbare werkpartner, leidde in 1959 tot de oprichting van het bedrijf AS-Motor GmbH & Co. KG in Oberrot door Alfred Schefenacker. Vanaf de eerste dag waren hier de zelfontwikkelde tweetaktmotoren beschikbaar. In 1961 ging de eerste grasmaaier in productie; zijn principe, dat hem bij uitstek geschikt maakte voor het maaien van hoog gras in moeilijk terrein, is tot op de dag van vandaag onveranderd. Innovatief vanuit zowel historisch als hedendaags perspectief – denk aan accumaaiers – was de introductie van een op batterijen aangedreven grasmaaier al aan het eind van de jaren 1960 – een ontwikkeling die volledig in lijn is met de filosofie van de oprichter van het bedrijf: het produceren van robuuste, onverwoestbare machines. Met ongeveer 38.000 apparaten per jaar waren we destijds de grootste fabrikant van accumaaiers in Europa.