Translation available

Groen is al sinds 1958 onze passie!

Waarom een Zero-Turn maaier?

ZERO-turns zijn ontwikkeld om tijd en dus geld te besparen. Een Zero Turn maaier kan een perfecte cirkel van 360 graden draaien. Door de kleinere draaicirkel hoeft u minder tijd te besteden aan het trimmen langs bomen, bloembedden, vlaggenmasten en andere obstakels in uw gazon.

Bekijk hier ons assortiment zero turn zitmaaiers

Voordelen van een Zero Turn maaier

We zetten een aantal voordelen van een Zero Turn maaier voor u op rijtje:

  • Het gras is gemaaid in de helft van de tijd die u normaal kwijt zou zijn.
  • Een Zero Turn maaier kan gemakkelijk banen maaien, zonder stukken over te slaan. 
  • Een Zero Turn maaier bespaart onderhoud- en brandstofkosten.

Minder tijd kwijt aan grasmaaien

Zoals hierboven beschreven staat, ben je dankzij een Zero Turn zitmaaier sneller klaar met het maaien van het gras. Dit komt doordat Zero Turn grasmaaiers een gemiddelde snelheid heeft van 8 tot 12 km/h, terwijl een gewone grasmaaier een gemiddelde snelheid van 4 tot 6 km/h heeft. Dit betekent een besparing in tijd van 50%.

Een Zero Turn zitmaaier voor het maaien van perfecte banen

Zoals de naam al doet vermoeden, draait een Zero Turn zitmaaier een perfecte cirkel van 360 graden. Deze techniek is oorspronkelijk ontwikkeld voor de professionele groenvoorziener, maar is nu ook beschikbaar voor particulieren. Deze techniek brengt meerdere voordelen met zich mee. Ten eerste zorgt dit ervoor dat u minder tijd kwijt bent aan kanten trimmen, omdat de Zero Turn maaier heel wendbaar is. Daarnaast kunt u perfect in banen maaien. Zo slaat u geen stukken over en beschadigt het gras ook niet. 

Besparing van kosten

Een Zero Turn zitmaaier is snel en heeft daarom minder draaiuren. Je bent sneller klaar, waardoor je ook minder brandstof verbruikt. Daarnaast heeft de Zero Turn grasmaaier minder snel onderhoud nodig, omdat je minder draaiuren maakt. Dit betekent dat je enorm bespaart op zowel brandstof- als onderhoudskosten.

Ariens en Gravely Zero Turn maaier

Bij Helthuis Tuin en Parkmachines bieden we Zero Turn zitmaaiers aan van Amerikaanse merken Ariens en Gravely. Dit zijn kwalitatief goede merken, met een uitstekende motor. Producten van Ariens en Gravely hebben een lange levensduur. Kwaliteit gaat boven kwantiteit.

Uw eigen Zero Turn maaier

Wilt u advies over een zitmaaier die het beste bij u past? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag over onze producten. Ons doel is dat u een tuinmachine koopt die past bij uw wensen en voorkeuren. Wij kijken naar uw situatie en bepalen aan de hand daarvan welk product het best bij u past.

Zero Turn maaier

Zero Turn maaier

Nog niet overtuigd?

Bel voor een vrijblijvende demonstratie op locatie of dichtstbijzijnde dealer!