Translation available

Groen is al sinds 1958 onze passie!

Is uw tuin al klaar voor de herfst?

Wanneer je naar buiten kijkt lijkt het wel of de herfst al begonnen is. Officieel begint deze pas weer na 21 september. Het is weer de tijd van het jaar dat de bladeren van de bomen vallen. Tijd om uw tuin herfstklaar te maken!

Is uw tuin herfstklaar (tips)

Wilt u in elk seizoen optimaal van uw tuin kunnen genieten? Dan is het belangrijk om de werkzaamheden in de tuin aan te passen op het seizoen. Hieronder geven wij u … tips om uw tuin klaar te maken voor de herfst.

1) Zorg goed voor uw gazon

In de lente en de zomer groeit gras harder dan in de herfst en de winter. Na oktober groeit het gras niet meer zo hard en hoeft het gazon niet meer zo vaak gemaaid te worden. Het is belangrijk om het gazon in oktober nog een laatste keer goed te maaien tot ongeveer 5 á 6 centimeter. Zo komt uw gazon de winter het beste door. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld één van onze zitmaaiers voor gebruiken. Wanneer u het gazon zo net voor de winter perfect wilt afwerken, dan gebruikt u een kantensnijder. Hiermee krijgt u een perfect strak gazon, doordat u met een kantensnijder ook gemakkelijk de hoekjes en randjes kunt afwerken.

Wanneer het een zeer milde winter is, zoals afgelopen jaar, dan kunt u het eventueel nog wat vaker maaien. Dit is afhankelijk van de kou.

2) In de weer met snoeien en knippen

Voordat de temperaturen echt beginnen te dalen, is het belangrijk om uw tuin nog eens goed te snoeien en te knippen. Het is belangrijk om goed in de gaten te houden wanneer uw planten zijn uitgebloeid, want dan moeten ze direct gesnoeid worden. De uitgebloeide delen moeten zo snel mogelijk verwijderd worden. In de herfst kunt u de tuin nog eens goed snoeien, zodat uw bloemen en planten het de gehele winter volhouden. Na oktober moet u dit niet meer doen, omdat het in de kou moeilijker is voor de planten om te herstellen.

3) Herfstbladeren verwijderen

Gevallen herfstbladeren zijn een mooi gezicht, maar het is belangrijk om ze te verwijderen. Wanneer u de bladeren laat liggen, krijgen de onderliggende planten niet genoeg licht en water. Daarnaast kunnen de bladeren gaan rotten, waardoor plantenziekten kunnen ontstaan. Deze ontstaan door schimmels, die graag op rottende bladeren leven. Zorg er dus voor dat u bladeren regelmatig verwijderd, om lelijke plekken te voorkomen. En anders kunt u nog de onkruidborstelmachine gebruiken om alles tot in de puntjes verzorgen.

Uw tuin mooi houden tijdens elk seizoen

Bovenstaande tips helpen u om de tuin winterklaar te maken in de herfst. Zo blijft uw tuin langer mooi en kunt u er van blijven genieten in het volgende seizoen. Wanneer u aan de slag wilt gaan met uw tuin, dan kunt u bij ons terecht voor een tuinmachine. Van grasmaaiers, tot onkruidborstelmachines en bladblazers. Binnen ons ruime assortiment vindt u altijd waar u naar op zoek bent.