Translation available

Zitmaaiers

Zitmaaiers

Zitmaaiers voor grote oppervlaktes

Het onderhouden van grote oppervlaktes vereist nu eenmaal meer tijd dan kleine oppervlaktes. Een zitmaaier maakt het gemakkelijk om deze grote oppervlaktes te bewerken door de snelheid waarmee de zitmaaier het gras maait. Daarnaast kan het voorkomen dat er oneffenheden in het terrein zitten waardoor het veel moeite kost om omhoog en omlaag te bewegen. Een zitmaaier heeft hier geen enkel probleem mee, omdat hij wordt aangedreven door een motor. Afhankelijk van de draaicirkel kunt u zichzelf gemakkelijk op het terrein verplaatsen. Zo behaalt u meer resultaat, zonder harder te werken. Een zitmaaier kopen is daarmee ook een investering in uzelf.

Verschillende types zitmaaier kopen

Bij Helthuis hebben we een breed assortiment aan zitmaaiers. Deze zijn voor verschillende situaties in te zetten. Het maakt daarom niet uit met welk type terrein u te maken heeft, in ons uitgebreide aanbod vindt u altijd wat u zoekt. Ons assortiment bestaat uit:

Ruw terrein maaier

Wanneer u te maken heeft met ruw terrein, is het aan te raden om een speciale soort zitmaaier te kopen. Ruw terrein zitmaaiers zijn krachtiger en robuuster dan normale zitmaaiers. Ze beschikken over een krachtigere motor, verstevigingen in het maaidek en eventueel vierwielaandrijving. Dit is handig bij:

  • dichte begroeiing
  • oneffen terrein
  • losliggende takken
  • stevig zand
  • grind of afval

Al deze obstakels zorgen dankzij de genoemde specificaties minder snel voor beschadiging. Dit is een echte uitkomst bij het maaien van weilanden en bermen. Een ruw terrein zitmaaier kopen doet u op deze pagina.

Zero turn maaiers

De zero turn zitmaaier heeft de unieke eigenschap dat hij om zijn eigen as kan draaien. Hij kan 360 graden draaien zonder van zijn plek te komen. Dit betekent dat u hele precieze banen kunt trekken zonder ook maar één grassprietje over te slaan. Bovendien kunt u zeer nauw langs bomen of andere obstakels draaien zonder allerlei moeilijke manoeuvres uit te halen. Bovendien ligt de topsnelheid van een zero turn zitmaaier vaak hoger dan van een normale zitmaaier. Indien u over voldoende ervaring beschikt, kunt u daarom wel twee keer zo snel klaar zijn! Kijk op deze pagina voor zero turn zitmaaiers.

Tuintrekkers

Een tuintrekker is een type zitmaaier die ideaal is voor makkelijk terrein. Denk aan tuinen, speelveldjes en mini-campings. Met eenvoudige besturing is dit één van de meest laagdrempelige zitmaaiers die u kunt kopen. Ze zijn bovendien verkrijgbaar met vierwielaandrijving.

Een zitmaaier kopen bij Helthuis

Wij helpen u graag bij het kiezen van een geschikte zitmaaier voor uw situatie. Op onze website is ons complete aanbod te vinden, een keuze maken is daarmee eenvoudiger dan ooit. Vraag vandaag nog een offerte aan of neem contact met ons op. Wij helpen u graag.