Loopmaaiers

De loopmaaiers zijn de klassieke grasmaaiers waar de gebruiker achter de grasmaaier staat om hem vervolgens handmatig aan te duwen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de zitmaaiers worden bij het gebruik van de loopmaaier de benen even lekker gestrekt. Tenzij u een flink eind wilt wandelen is dit type grasmaaier over het algemeen het meest geschikt voor een relatief klein oppervlakte. Voor mensen die overdag veel zitten zijn zowel de bosmaaier als de loopmaaier ideaal om zowel gezond als productief werk te verrichten. Maar hoe kunt u nou het best maaien met zo’n loopmaaier?

Loopmaaiers

Handgreep van de loopmaaiers

Voordat u gaat beginnen met maaien, is het verstandig om de handgreep van de loopmaaier  juist in te stellen. Op deze manier kunt u comfortabel en gemakkelijk gebruik maken van de loopmaaier. De meest standaard modellen beschikken over kunststof schroeven zodat u de duwboom kunt verstellen. Daarnaast hebben de meeste modellen handige klik hendels waardoor u de hoogte van de handgreep gemakkelijk kunt verstellen indien nodig.

Maaihoogte van de loopmaaiers

Voor veel loopmaaiers geldt dat ze zijn uitgerust met een centrale maaihoogte-verstelling. Op die manier kunt u met het gebruik van één hendel de hoogte van het mes aanpassen. Bij het kiezen van de juiste maaihoogte moet er rekening worden gehouden met de lengte van het gras, de vochtigheid van het gras en het aantal maaibeurten. Het is verstandig om niet meer dan ⅓ van het gras af te maaien. Het is namelijk zo dat een te kort gemaaid gazon sneller beschadigd is. Daarnaast raakt het gazon uitgedroogd en wordt het gevoeliger voor onkruidgroei.

Loopmaaier kopen

Mocht u nog vragen hebben of wilt u een offerte aanvragen voor één van onze loopmaaiers dan kunt u contact met ons opnemen. Indien u geïnteresseerd bent geraakt in het kopen van een loopmaaier hebben wij verschillende prijslijsten op onze website.